top of page

KAJ JE EMMETT TEHNIKA?

Emmett tehnika je edinstvena manualna tehnika, ki zmanjšuje oziroma odpravlja bolečino in nelagodje v telesu, povečuje obseg gibanja in s tem izboljša kakovost življenja. Je nežna, varna in enostavna terapija, ki se izvaja s pritiskom na specifične točke, "Emmett točke". Te točke niso enake tradicionalnim trigger ali akupresurnim točkam ali ostalim točkam, ki so opisane v drugih terapijah. Pritisk, ki je potreben za stimulacijo EMMETT točk, ni nujno čvrst ali boleč. Izrek ‘Brez bolečine ni uspeha.’ v filozofiji tehnike EMMETT ne velja, slednja temelji namreč na prepričanju, da lahen dotik izzove močan odziv telesa. Enako učinkovita je pri živalih in ljudeh.

EMMETT TEHNIKA: About Us

KAKO DELUJE?

Je zaporedje kratkih dotikov ali gibov na Emmett točkah, ki aktivirajo oziroma re-aktivirajo mišični spomin. Če mišica doživi travmo (nesrečo), šok ali poškodbo, se mišična vlakna napnejo z namenom zaščite prizadetega področja.
Možgani preko kože sprejemajo signale podobno kot zaslon na dotik. Če pritisnemo na napačnem mestu, se ne zgodi nič. Če držimo predolgo in premočno, se začnejo tresti vse ikone. Izbrana aplikacija se odpre le, če se dotaknemo prave ikone, z ustreznim pritiskom.
Emmett točke razlagamo kot majhne senzorične receptorje, ki omogočajo dostop do možganov prek dotika terapevta. Z lahnim dotikom možgani sprejmejo in ocenijo dražljaj, na podlagi katerega sprožijo sprostitveni odziv v mehkem tkivu. Takšne receptorje najdemo po celem telesu, zato lahko ciljamo na želeno področje. Rezultat je pogosto takojšnja telesna sprememba in sprostitev.
Emmett tehnika je zelo učinkovita kot samostojna terapija ali v kombinaciji z drugimi manualnimi tehnikami.

EMMETT TEHNIKA: About
LOGOEMMETTTechnique_CircleWhite-1_edited.jpg

INDIKACIJE

 •  boleče in/ali omejeno gibanje vratu in ramen,

 •  bolečine/nelagodja v hrbtu in kolkih,

 •  bolečine/omejitve v kolenih in gležnjih,

 •  bolečine/omejitve v komolcih in zapestjih,

 •  bolečine v petah in stopalih,  

 •  pred in po ortopedskih operacijah,

 •  črevesna nelagodja,

 •  inkontinenca,

 •  zatekanje,

 •  plitko, težko dihanje,

 •  težave z ravnotežjem ...

EMMETT TEHNIKA: About

ROSS EMMETT

KAMELEONSKI PRISTOP

RossJune2.jpg

KAMELEONSKI PRISTOP

Ross Emmett, avtor tehnike, ima poseben talent, ki mu omogoča, da v vsakem trenutku prepozna specifične potrebe klienta in se mu zna ustrezno prilagoditi. Tak kameleonski pristop je temelj uspeha Emmett tehnike in vedno znova prinaša izjemne rezultate. Ross zavrača oznako nadarjenega zdravilca, s katero ga pogosto opisujejo: "Preprosto opažam stvari, ki jih drugi ne. Našel sem način, kako spodbuditi telesno sposobnost samozdravljenja in kot terapevt sem lahko uporabil to znanje pri pomoči ljudem. Delim ga z drugimi, da bi pomagali veliko več ljudem, kot jih lahko dosežem sam."


Emmett tehnika se je najprej razvila kot Rossovo sredstvo za zdravljenje bolnih živali v stiski. Ross je od vedno skrbel za živali in za njihovo dobro počutje. Njegove izkušnje pri delu kot skrbnik živali, sodnik za poslušnost psov in uspešen trener psov, so pripomogle k njegovemu unikatnemu pristopu in razvoju metode. Kasneje je Ross odkril, da tehnika enako učinkovito kot na živali deluje tudi na njihove skrbnike.

Priložnost za nadaljnji razvoj tehnike je dobil z delom kot masažni in zdravilni terapevt v svoji klinični praksi v mestu Mount Isa (1981–1999) in kasneje v Townsvillu, Avstralija (1999–2008). Kar se je prvotno začelo kot masažni posel v Mount Isi v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, je kmalu doseglo sloves doseganja hitrih in učinkovitih rezultatov. V svoji ordinaciji je Ross Emmett v povprečju obravnaval 100 klientov na teden.

Leta 1983 je začel poučevati masažne in številne druge tehnike, vključno z Bownovo terapijo. S podporo terapevtov in zlasti s spodbudo zdravnika iz Townsvilla je začel poučevati tudi svojo tehniko, ki je danes splošno znana kot Emmett tehnika. Ross še vedno potuje po celem svetu, predava in vodi seminarje, na katerih deli svoj edinstven vpogled v telo in Emmett tehniko.

EMMETT TEHNIKA: About
chameleon approach to body therapy copy.
EMMETT TEHNIKA: About Us
bottom of page